Dessert to share
Steek de kaarsen maar aan, leg de confetti op tafel en zet de roos in de vaas, jullie Valentijnsdag diner is klaar voor de start!
Je bent op de geheime liefdespagina van restaurant Balijepark. Als hoogtepunt van jullie romantische avond gaan jullie zo samen genieten van een verleidelijk Valentijnsdessert. Het dessert to share met red velvet, witte chocolade, yoghurt en basilicum ga je zelf bereiden voor jou en je geliefde. In onderstaande video leggen we je stap voor stap uit hoe je dit doet. Bereid het met veel liefde, dan kan jullie avond niet meer stuk.
Lees onder de video verder door voor de bereiding van het volledige Valentijnsmenu.
How to….
Verpakking van ingrediënten
- Het kan zijn dat bepaalde ingrediënten per persoon of per twee personen zijn verpakt
- Er kan dus een afwijkend aantal bakjes met ingrediënten zijn voor het aantal gasten
- Het totaal van het aantal ingrediënten deelt u door het aantal gasten
Extra gerechten naast het menu
- De uitleg die nodig is om eventuele extra gerechten die zijn besteld naast het Valentijnsmenu op te maken vindt u onderaan deze pagina
Oven
- Wanneer u gaat beginnen met het bereiden van uw gerechten adviseren wij om tijdig uw oven op temperatuur te laten komen
- U heeft tot het dessert de oven nodig dus laat deze gedurende uw lunch of diner aan staan (continu)
- Iedere thuisoven is anders wat betekent dat temperaturen en baktijden anders kunnen zijn dan die wij omschrijven in de bereidingen
- Hoe kleiner de oven hoe minder krachtig deze is, met name het openen en sluiten van de oven zorgt vaak voor veel temperatuurverlies, beperk dit dat dan ook zo veel mogelijk
- De kracht van de oven kunt u vaak al meten bij het afbakken van het brood, wanneer het brood na 8 minuten bakken nog niet mooi goudbruin is dan kunt u de temperatuur van de oven in de onderstaande recepten aanpassen naar 200 graden (ipv 180 graden)
- Het heeft de voorkeur om de temperatuur van de oven aan te passen boven het verlengen van de baktijd
Brood
- Verwarm de oven op 180 graden
- Doe het brood in de oven wanneer deze goed op temperatuur is voor 8 minuten (goudbruin)
- Laat het brood 5/10 minuten rusten (afkoelen) voor het gesneden kan worden
Amuse
Blini met gemarineerde zalm, haringkaviaar, limoenmayonaise en tuinkers
- Zet een koekenpan op middel/hoog vuur
- Wanneer de pan warm is de blinis aan beide kanten 5 seconden bakken
- Leg de blinis bij elkaar op een bordje met hier boven op de zalm
- Pak een klein lepeltje en dresseer een klein dopje limoenmayonaise op de zalm
- Verdeel hierop de haringkaviaar
- Garneer de amuse af met wat tuinkers
Voorgerecht
Tonijn met kimchi van groene kool, gepofte wilde rijst en sesammayonaise
- Haal de ingrediënten tenminste 10/15 minuten voor het serveren uit de koelkast
- Laat de kimchi van groene kool uitlekken mocht dit nodig zijn (eventueel op keukenpapier)
- Dresseer de kimchi in een hoopje in het midden van een diep bord
- Vermeng voorzichtig (niet te veel mengen) de tonijn met een beetje olijfolie en wat zeezout
- Verdeel de tonijn over de kimchi
- Spuit hierna meerdere dopjes sesammayonaise tussen de tonijn (ongeveer 20 dopjes per gerecht
- Verdeel de cress gelijkmatig over het gerecht
- Verdeel als laatste de gepofte wilde rijst
Let op: haal de rösti van aardappel (bij het hoofdgerecht, rond bakje) uit de koelkast en laat deze op temperatuur komen
Tussengerecht
Coquilles gebakken met Tom Ka Kai soep, paksoi, taugé, koriander en shiitake paddenstoelen
- Verwarm de soep/saus in een klein steelpannetje
- Zet een koekenpan op hoog vuur, wanneer deze heet is bak dan de coquilles met een klein beetje olie
- Draai de coquilles niet te veel rond maar laat ze mooi bruin kleuren aan iedere kant
- Dresseer het garnituur in een soepbord/kom (eventueel verwarmd)
- Wanneer de coquilles goudbruin gebakken zijn dresseer deze dan in het midden van het bord, op het garnituur
- Schuim de soep/saus op en schenk deze rondom over het garnituur
- Eventueel op smaak maken met een beetje zeezout (op de coquilles)
Let op: haal de gezoete roomkaas (dessert, spuitzakje) uit de koelkast om op temperatuur te laten komen
Hoofdgerecht
Kalfshaas met crème van pompoen en ras el hanout, rösti van aardappel en tijm, groene asperge en kalfsjus met zwarte knoflook
- Leg de gevacumeerde kalfshaas voor ongeveer 5/7 minuten in een bakje of wasbak met heet kraanwater
- Leg de aardappelrösti op een ovenschaaltje en doe deze in de oven voor ongeveer 10 minuten
- Verwarm op laag vuur een koekenpan voor het bakken van de kalfshaas
- Haal de kalfshaas uit het vacuüm (vergeet de folie rondom het vlees niet te verwijderen) en bak deze met wat braadvet aan beide kanten op middel/hoog vuur goudbruin
- Verwarm in een apart pannetje de asperges met een klein scheutje water en een snufje zout, niet koken (eventueel na het opwarmen, afgieten en mengen met een klein scheutje olijfolie) (asperges verwarmen in de oven kan ook voor ongeveer 4 minuten)
- Verwarm in een apart pannetje de jus van kalf met zwarte knoflook
- Haal de kalfshaas uit de pan en leg deze op een snijplank
- Laat het vlees even een minuutje rusten (eventueel op een keukenpapiertje)
- Maak van de zoete pompoencrème een streep op het midden van het bord
- Haal de aardappelrösti uit de oven en leg deze in het midden van het bord
- Verdeel de asperges
- Dresseer op het gerecht de kalfshaas, maak het geheel af met de jus van kalf en zwarte knoflook
Dessert
Frambozen pannacotta (hart) met red velvet, frambozen, witte chocolade schotsen, gezoete roomkaas, saus van frambozen en ijs van yoghurt en basilicum
Bekijk hierboven het filmpje met de instructie voor het opmaken van het dessert.
Extra gerechten
Oesters (6 stuks) met vinaigrette van rode wijn, citroen en bruinbrood met bieslook boter
- Zorg ervoor dat de oester goed gekoeld blijven voor het serveren!
- Verdeel het zeezout over de bodem van een (diep)bord
- Snij de oester nog even los en verdeel de oesters gelijkmatig over het bord
- Serveer het overige garnituur in passende schaaltjes
Boerenkaas met kweeperen jam, vruchtenbrood en notenbrood
- Haal de kaas tenminste 10 tot 20 minuten voor het serveren uit de koelkast
- Verdeel de kazen op volgorde van wit, geel/rood naar blauw
- Doe het notenbrood voor 5 minuten in de oven, laat deze een paar minuten afkoelen voor het serveren
- Doe de kweeperen jam op het bord samen met het vruchtenbrood
Een punt van aandacht:
Het statiegeld onderdeel van het totaalbedrag is vanwege het verpakken van uw bestelling in de bijgeleverde doos.
Wij testen op dit moment alternatieven voor de plastic bakjes die wij gebruiken bij het samenstellen van uw menu. De nu gebruikte bakjes zijn echter heel fijn om te bewaren en opnieuw te gebruiken.